در این مقاله از زبان تاپ تن، ۱۲ عدد از بهترین روش تدریس برای دانش آموزان ابتدایی را مورد بحث قرار میدهیم تا بتوانید دریابید که کدام سبک تدریس برای دانش آموزان ابتدایی، مناسبتر است.
معلمان بخش ضروری جامعه ما هستند؛ اما تدریس گاهی اوقات میتواند یک شغل دشوار و استرسزا باشد. به ویژه هنگام کار با کودکان و نوجوانان، حفظ تمرکز، مدیریت رفتار و تشویق مشارکت فعال دشوار خواهد بود. علاوه بر این، آموزش به بزرگسالان میتواند چالشهای خاص خود را داشته باشد.
یکی از مواردی که ممکن است به معلمین در مقابله با برخی از این چالشها کمک کند، یادگیری روشهای مختلف تدریس است. نیازی نیست یک روش را انتخاب کنید و به آن پایبند باشید؛ متوجه خواهید شد که از روشها و سبکهای خاص و مختلفی باید برای محیطهای یادگیری متفاوت استفاده کنید.
برای مثال، ممکن است متوجه شوید که یادگیری دانش آموز محور برای کودکان KS2 عالی است و یادگیری مبتنی بر بازی برای KS3 معجزه میکند. همچنین ممکن است دریابید که استفاده از فناوریهایی مانند واقعیت مجازی میتواند یادگیری درسهای تاریخ و جغرافیا را بهبود بخشد: در حالی که روشهای یادگیری تجربی میتوانند در طول آزمایشهای علمی و پروژههای گروهی مؤثر باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر، در ادامه با ما همراه باشید.
روش تدریس چیست؟
روش تدریس تکنیکهایی هستند که معلمان برای ارائه اطلاعات و کمک به دانش آموزان در دستیابی به نتایج یادگیری مثبت از آنها استفاده میکنند. در حالی که چندین سبک تدریس وجود دارد، هر یک روش متفاوتی برای جذب دانش آموزان و کمک به آنها در تسلط بر محتوای درس دارند. اینکه کدام روش تدریس برای دانش آموز بهتر عمل میکند، میتواند به پیشینه تحصیلی و تواناییهای یادگیری آنها بستگی داشته باشد. معلمان میتوانند روشهای خود را برای کمک به دانش آموزان برای حفظ تمرکز، مدیریت رفتار دانش آموز یا تشویق مشارکت فعال در فعالیتهای یادگیری گروهی تنظیم کنند.
برخی روشهای تدریس میتوانند برای برخی موضوعات، بهتر عمل کنند. به عنوان مثال، میتوانید از یادگیری پروژه محور برای دانش آموزان استفاده کنید تا ایدههای خود را در مورد ساخت یک زمین بازی جدید برای مدرسه خود کشف کنند. این پروژه میتواند به کودکان کمک کند تا استفاده از اشکال هندسی و مهارتهای ریاضی ساده خود را برای تخمین هزینهها کشف کنند. این روش میتواند راهی عالی برای استفاده از دانش خود در سناریوهای دنیای واقعی به کودکان ارائه دهد.
بهترین روش تدریس برای دانش آموزان ابتدایی
1. روش تجسم فکری
تجسم به زبان بسیار ساده، توانایی ایجاد تصاویر ذهنی بر اساس کلماتی است که میشنویم یا متنی است که میخوانیم.
این استراتژی، اگر به خوبی استفاده شود، میتواند به دانش آموزان کمک زیادی کند تا روی مفهوم یا موضوع مورد نظر تمرکز کنند. این روش مفاهیم را زنده کرده و دانش آموزان را تشویق میکند تا با دنیای واقعی ارتباط برقرار کنند.
برخی از روشهای اجرای این استراتژی در کلاس درس عبارتاند از:
- استفاده از وسایل کمکی صوتی تصویری مانند عکس، فیلم، کلیپ صوتی، آهنگ و …
- نمودارها و نقشههای ذهنی
- مدلسازی در حین آموزش برای یادگیرندگان بصری که ممکن است نیاز به دیدن یک بازنمایی بصری داشته باشند
2. استراتژی تجربی
اگر در مورد یادگیری تجربی نشنیدهاید، باید بگوییم که استراتژی تجربی میگوید یادگیری محصول تجربه است.
ما تنها میتوانیم از تعامل با جهان و افراد اطراف خود، تجربه کسب کنیم. این نظریه یادگیری از چرخه یادگیری تجربی دیوید کلب میآید و نقش همه تجربیات ما در یادگیری، از احساسات و شناخت تا محیط ما را در نظر میگیرد.
نظریه کلب در سال 1984 نشان میدهد که چهار مرحله اصلی در چرخه یادگیری وجود دارد:
- تجربه عینی: این زمانی است که دانش آموز تجربه جدیدی مانند دوچرخه سواری دارد.
- مشاهده بازتابی: پس از تجربه عینی، دانش آموز باید در مورد اعمال خود فکر کرده و دیگران را تماشا کند که آن عمل را انجام میدهند.
- مفهوم سازی انتزاعی: گام بعدی شامل درک دانش آموز از بازتابهای خود و ایجاد برنامهای برای پیشرفت است. آنها ممکن است قدمهای بعدی را بردارند و از متخصصان، بازخورد بخواهند.
- تجربه فعال: در مرحله آخر، یادگیرنده بازتابها و درسهای قبلی خود را در نظر میگیرد و سپس تجربه اصلی را دوباره امتحان میکند تا ببیند آیا پیشرفتی حاصل شده است یا خیر. این منجر به یک تجربه عینی جدید میشود و بنابراین چرخه یادگیری دوباره شروع میشود.
یادگیری تجربی یک روش آموزشی عالی است، زیرا خلاقیت را تشویق میکند، به دانش آموزان کمک میکند تا از اشتباهات درس بگیرند، تفکر تأملی را تقویت کرده و دانش آموزان را برای تجربیات آینده آماده میکند. این روش تدریس میتواند برای چندین موضوع، به ویژه در آزمایشهای علمی، مربیگری ورزشی و پروژههای گروهی مؤثر باشد. برخی از راههای ساده برای تشویق یادگیری تجربی در کلاس شامل تشویق دانش آموزان به ارزیابی منظم خود و تأمل در مورد آموختههایشان است.
3. روش تدریس متمایز
استراتژی متمایز یکی از بهترین روش تدریس برای دانش آموزان ابتدایی است که دستورالعملها را بسته به نیازهای فردی دانش آموزان تنظیم میکند. اگر در کلاسهای با توانایی مختلط تدریس میکنید و میخواهید همه از هر درس بیشترین بهره را ببرند، این روش میتواند گزینه بسیار خوبی باشد.
این یک رویکرد نسبتاً سنتی برای آموزش کلاسهای با توانایی ترکیبی است؛ اما اگر با حساسیت مدیریت شود، میتواند موفق باشد. برای مثال، برخی از معلمان ممکن است بسته به توانایی دانش آموز، محتوای کاملاً متفاوتی را آموزش دهند. با این حال، این میتواند باعث شود دانش آموزان احساس خجالت کنند.
با توجه به این نکته، معلمان باید یک کلاس درس فراگیر ایجاد کنند که در آن دانش آموزان با همه تواناییها، صرف نظر از جنسیت، نژاد یا ناتوانی، میتوانند استعدادهای خود را شکوفا کنند. هرگز نباید از یادگیری متمایز برای ایجاد احساس حقارت در برخی دانش آموزان نسبت به دیگران استفاده شود.
یک راه بهتر برای رویکرد متمایز، آموزش به روشهای مختلف از جمله کتاب، فیلم، تصاویر و ارائه شفاهی است. این به دانش آموزان مختلف فرصت میدهد تا درگیر بحث شوند و محتوای درسی را درک کنند. حتی میتوانید فراتر از آن بروید و فعالیتهای کلاسی و سبکهای ارزیابی متفاوتی را ارائه دهید.
به عنوان مثال، اگر موضوع کلاس یک نمایشنامه شکسپیر است، میتوانید به دانش آموزان اجازه دهید تا درک خود از نمایشنامه را به روشهای مختلفی نشان دهند. آنها میتوانند یک مقاله بنویسند، یک سخنرانی شفاهی ارائه دهند، یک تصویرسازی یا کمیک بسازند یا از هر نقطه قوتی که دارند، استفاده کنند.